Gunstige ligging voor plezierig wonen     

De villawijk Borgmeren is gesitueerd aan de oost- en noordoever van de Harkstederplas, tussen het water en het dorpscentrum. Dat geeft een veelal ideale woonsituatie met terrassen aan de zuid- of zuidwestzijde zodat van de zonkant van de percelen van het uitzicht op het water kan worden genoten  Aan de Borgmerenzijde van het centrum is in 2006 een prachtig nieuw scholencomplex annex kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, bibliotheek en sporthal verrezen en ook de winkelvoorzieningen liggen in de direkte nabijheid. Voor voortgezet, hoger en universitair onderwijs ligt Groningen met een goede busverbinding a.h.w. binnen handbereik.

De groen/geografische ligging van Harkstede/Scharmer maakt dat er sprake is van een plezierig woongebied aan de oostrand van de bruisende provinciale hoofdstad Groningen en ten noorden van het verstedelijkte Hoogezand/Sappemeer, gebieden waar een groot deel van de werkgelegenheid van de provincie is geconcentreerd. Zowel Groningen als Hoogezand liggen op slechts enkele autominuten afstand van het dorp en via deze plaatsen heeft het dorp snelle verbindingen met de rest van het land. Delfzijl/Eemshaven zijn rechtstreeks te bereiken. De Hoofdweg slingert zich vanaf Groningen via Harkstede, Scharmer, Kolham, Froombosch, Slochteren, Schildwolde, Hellum tot in Siddeburen door de gemeente Slochteren en voert tot Wagenborgen naar de Dollard. Via de rijksweg A7 kan men snel naar Noord-Duitsland of sinds kort via de A31 ook naar het Ruhrgebied, en via diezelfde A7 over Groningen naar Amsterdam of even snel naar Assen, Zwolle en de rest van Nederland.

Vanaf de Oostelijke rondweg kan men via de afslag Driebond en via de autoboulevard zonder oponthoud snel langs de zuidzijde van het Eemskanaal naar Harkstede en omgekeerd.


 

Borgmeren - verrassend uitzicht op natuur en water